ВАКС конфіскував понад 2,25 млн грн секретаря міськради на Дніпропетровщині

Читать на русском
Антикорупційний суд частково конфіскував грошові кошти депутата однієї з міськрад у Дніпропетровській області.
Анатолій Деркачфото: litsa.com.ua

Вищий антикорупційний суд цивільно конфіскував 2,25 млн грн з секретаря Марганецької міської ради Дніпропетровської області Анатолія Деркача, який набув необґрунтовані активи, а саме житловий будинок та земельну ділянку під ним.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«19 січня 2024 року колегія суддів ВАКС частково задовольнила позов прокурора САП про визнання необґрунтованим активів та стягнення їх у дохід держави з депутата однієї із місцевих рад Дніпропетровщини, який одночасно є секретарем міської ради. За результатами розгляду позову суд частково задовольнив вимоги прокурора: визнав необґрунтованими частину активів, а саме житловий будинок та земельну ділянку у Дніпрі, та постановив стягнути з відповідача 2 258 503 грн. Рішення суду не набрало законної сили та може бути оскаржене протягом 30 днів з дня складання його повного тексту», – інформує орган.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала позов про конфіскацію 2,25 млн грн коштів депутата Марганецької міськради Анатолія Деркача. У рішенні ВАКС вказується, що Деркач імовірно необґрунтовано набув у власність житловий будинок площею 283,4 квадратних метри і земельну ділянку площею 0,0536 га в Дніпрі загальною вартістю 2,9 млн грн. На думку прокурора, депутат на мав достатню кількість коштів для набуття цієї нерухомості розміром у 2,25 млн грн.

Раніше Апеляційна палата ВАКС залишила конфіскованою нерухомість начальника одного із відділів Східного управління Головного управління Державної податкової служби у Харківській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: