ВАКС конфіскував майно колишнього посадовця Одеської митниці

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив черговий позов прокурора САП про цивільну конфіскацію майна колишнього посадовця Одеської митниці.

Вищий антикорупційний суд визнав необґрунтованими і конфіскував активи колишнього заступника начальника митного поста - начальника відділу митного оформлення №1 митного поста «Одеса-автомобільний» Одеської митниці Віктора Ткаченка.

Про це повідомляють прес-служби ВАКС і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«25 січня 2024 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду винесла рішення у справі про цивільну конфіскацію активів особи, яка працювала в органах митної служби України. Суд визнав набуті особою активи - квартиру в Одесі та два паркомісця на загальну суму 2,8 млн грн такими, що не могли бути придбані нею за рахунок законних доходів і стягнув їх в дохід держави», – інформує суд.

У САП розповіли, що у листопаді 2023 року прокурор на підставі матеріалів НАЗК, а також доказів, зібраних НАБУ та САП, звернувся до суду з позовом про визнання необґрунтованими активів ексзаступника начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби, а також стягнення з нього їх вартості – 2,83 млн грн.

На думку прокурора, експосадовець, не маючи достатніх законних доходів, у 2020 році через третю особу придбав квартиру і 2 машиномісця у історичному центрі Одеси. У подальшому третя особа подарувала ці об'єкти посадовцю.

Рішення суду не набрало законної сили та може бути оскаржене протягом 30 днів з дня складання його повного тексту до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, Апеляційна палата ВАКС підтвердила конфіскацію квартири посадовця Львівської митниці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: