Фонд держмайна управляє 687 активами, конфіскованими в росіян

Читать на русском

У державному фонді назвали кількість активів, які були стягнуті в дохід держави на підставі рішень антикорупційного суду.
фото: ucsc.org.ua

Фонд державного майна здійснює управління 687 активами, стягнутими в дохід державі на підстав рішень Вищого антикорупційного суду унаслідок застосування санкцій до російських громадян.

Про це йдеться у відповіді першого заступника голови Фонд держмайна Дениса Шугалія на запит «Слово і діло».

«Враховуючи зазначене, відповідно до Закону України «Про санкції» згідно з рішеннями Вищого антикорупційного суду України та розпорядженнями Кабінету міністрів України «Про визначення уповноваженого органу управління активами, стягнутими в дохід держави» Фонд визначено уповноваженим органом управління 687 активами, стягнутими в дохід держави. Зауважуємо, що Фондом не ухвалювалось рішень щодо безоплатної передачі санкційних активів, стягнутих в дохід держави зі сфери управління Фонду в сферу управління інших суб'єктів управління. Окремо зазначаємо, за результатами ухвалення Фондом рішень щодо реалізації активів, вони будуть включені до переліку, відповідно до вимог порядку», – йдеться у відповіді.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд стягнув в дохід держави російського олігарха Аркадія Ротенберга та його сина Ігоря. Серед конфіскованого торговий центр Ocean Plaza в Києві. Також суд доконфіскував ключовий актив ще одного олігарха Михайла Шелкова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: