САП просить конфіскувати майно заступника начальника посту Одеської митниці

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив до розгляду позов прокурора САП про визнання необґрунтованими активів посадовця митниці.
фото: odessa.online

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду позов Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про цивільну конфіскацію майна заступника начальника митного поста - начальника відділу митного оформлення №1 митного поста «Одеса-автомобільний» Одеської митниці Віктора Ткаченка.

Таке рішення 13 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, прокурор САП подав позов, в якому просить визнати необґрунтованими активи та стягнути їх вартість в дохід держави, а саме: квартиру загальною площею 121,5 квадратних метри вартістю 2,44 млн грн та два машиномісця площами 23,3 і 15,2 кв. м загальною вартістю 384 тисячі грн. На думку САП, вказане майно не могли бути набуте за рахунок законних доходів відповідача або його сім'ї.

Також прокурор САП просив накласти арешт на це майно в забезпечення можливої конфіскації, оскільки наразі до суду подано заяву про розірвання шлюбу між Ткаченком та його дружиною. На думку прокурора, метою розлучення може бути виведення з власності відповідача вказаних вище активів, а також іншого майна, на яке може бути звернуто стягнення у разі задоволення судом. Тож суд наклав арешт на майно митника.

«Закрити підготовче провадження. Призначити справу до судового розгляду», – йдеться в рішенні.

Наступне засідання заплановане на 19 грудня о 10:00.

Нагадаємо, Апеляційна палата ВАКС підтвердила конфіскацію квартири посадовця Львівської митниці. Раніше Верховний суд залишив конфіскованою нерухомість харківського податківця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: