Зеленський про обстріл Одеси під час його візиту: удар був у кількох сотнях метрів

Читать на русском
Зеленський висловився про ракетну атаку росії на Одесу під час його нещодавнього спільного візиту з прем'єром Греції Кіріакосом Міцотакісом.
Фото: PAP/EPA/SERGEY DOLZHENKO

Президент Володимир Зеленський висловився про ракетну атаку росії на Одесу під час його нещодавнього спільного візиту з прем'єром Греції Кіріакосом Міцотакісом.

Заява глави держави прозвучала під час інтерв'ю італійському журналісту Бруно Веспі.

У ЗСУ заявили, що ранковий удар по Одесі не пов'язаний із візитом ЗеленськогоРосійський ракетний удар по Одесі 6 березня не був пов'язаний із візитом до міста президента Володимира Зеленського, повідомили у ЗСУ.

За його словами, окупанти запустили по місту балістичну ракету з території окупованого Криму. Між моментом фіксації атаки і самим ударом пройшло надто мало часу, тому команди обох лідерів не змогли відреагувати на загрозу.

«Так, за кількасот, 300-400 метрів був удар балістичної ракети. Ракета дуже швидко «прийшла». Дуже швидко все було, я думаю, не вдалося командам відреагувати», – сказав Зеленський.

Він уточнив, що не знає, «на кого було розраховано» цей удар.

«В будь-якому разі, якщо чесно, це щось неймовірне. У нас прем'єр-міністр іншої держави. Я вже не говорю про себе. Я говорю просто про якусь повагу до лідерів інших країн, просто до їхніх людей. Від росії та від путіна її просто немає», – заявив президент.

Зеленський додав, що його не здивували дії агресора, але Міцотакіс «був дуже здивований».

Нагадаємо, вранці 6 березня російські війська завдали удару по портовій інфраструктурі Одеси, загинули п'ятеро людей. У Міноборони росії підтвердили факт атаки, але не згадували про перебування в місті двох лідерів.

Володимир Зеленський на пресконференції підтвердив, що в момент удару разом із прем'єром Греції був у порту і добре чув вибухи. Він зазначив, що росіянам все одно куди бити.

У ЗСУ при цьому заявили, що ракетний удар не був пов'язаний із приїздом до Одеси Зеленського та Міцотакіса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: