Президент Євроради розкритикував росію через ракетний удар по Одесі

Читать на русском
Президент Європейської Ради Шарль Мішель засудив атаку росії на Одесу 6 березня і назвав ці дії ознакою боягузливої тактики.
Фото: focus.ua

Очільник Європейської ради Шарль Мішель різко розкритикував росію за ракетний удар по Одесі, коли там перебували з візитом президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Про це він написав у соцмережі Х.

«Атака на Одесу під час візиту президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса є ще одним свідченням боягузливої тактики росії в її загарбницькій війні проти України. Це гідно осуду і нижче навіть за правила гри Кремля. Повна підтримка ЄС України та її хороброго народу не послабиться», – зазначив Мішель.

Нагадаємо, вранці 6 березня російські окупанти атакували Одесу. У цей час у місті перебували прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс та президент України Володимир Зеленський.

Грецькі ЗМІ повідомили, що ракетний удар по Одесі прийшовся поряд із кортежем Зеленського. Зеленський у свою чергу заявив, що в момент удару він і Міцотакіс були в одеському порту і добре бачили і чули вибухи.

Як стало відомо, внаслідок цієї атаки по Одесі загинули п'ятеро людей.

Пізніше у ЗСУ заявили, що ранковий удар по Одесі не пов'язаний із візитом Зеленського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: