Російська ракета в Одесі вдарила лише за 500 метрів від Зеленського і прем'єра Греції – CNN

Читать на русском
Російська ракета, яка вдарила по порту Одеси, вибухнула лише за 500 метрів від Володимира Зеленського та прем'єра Греції.
Фото: Офіс президента України

Російська ракета під час атаки на Одесу вибухнула лише за 500 метрів від президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

Про це із посиланням на джерело повідомляє CNN.

За словами джерела, кортеж, який перевозив лідерів, «відчув на собі вплив удару, і група побачила «грибоподібну хмару» диму». Ні Зеленський, ні Міцотакіс не постраждали.

Міцотакіс під час пресконференції прокоментував цей ракетний удар: «Незабаром після того, як ми сідали до машин, ми почули сильний вибух. Я думаю, що для нас це найкраще, найяскравіше нагадування про те, що тут іде справжня війна. Щодня йде війна, яка зачіпає не лише фронт, солдатів, а й безневинних громадян».

Нагадаємо, вранці 6 березня російські війська завдали удару по портовій інфраструктурі Одеси, загинули п'ятеро людей. У Міноборони рф підтвердили факт атаки, але не згадували про перебування в місті двох лідерів.

У ЗСУ при цьому заявили, що ракетний удар не був пов'язаний із приїздом до Одеси Зеленського та Міцотакіса.

Володимир Зеленський на пресконференції підтвердив, що на момент удару разом із прем'єром Греції був у порту і добре чув вибухи. Він зазначив, що росіянам все одно куди бити.

На атаку відреагували союзники. У Білому домі заявили, що удар став ще одним свідченням того, що Україні терміново потрібно більше військової допомоги, та закликали Конгрес виділити її.

Голова Європейської ради Шарль Мішель через удар по Одесі назвав тактику росії боягузливою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: