Заволодіння зерном держпідприємства: підозрюваному залишили заставу без змін

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без задоволення скаргу захисника підозрюваного на застосований запобіжний захід.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід, застосований до колишнього власника та ексдиректора ТОВ «ПАФ Гарант» Курбана Курбанова. НАБУ і САП підозрюють його у заволодінні майном державного дослідного господарства «Нектар».

Таке рішення 4 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд застосував запобіжний захід до Курбанова у вигляді застави розміром 4,54 млн грн. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у даному кримінальному провадженні, а також зі свідками. Адвокат підозрюваного подав скаргу на запобіжний захід.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 09.02.2024 про застосування запобіжного заходу у вигляді застави щодо (Курбана Курбанова – ред.) у кримінальному провадженні залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому директору державного дослідного господарства «Нектар» Миколі Шамру та керівнику приватної фірми. За даними слідства, у період з вересня по жовтень 2019 року вказані особи заволоділи врожаєм кукурудзи та соняшнику, який був власністю держпідприємства. Для цього директор держпідприємства приховав реальний об'єм зібраного збіжжя та підписав товарно-транспортні накладні на занижену кількість вражаю.

Таким чином приватне підприємство безоплатно та без законних на те підстав отримало невраховані 850 тон кукурудзи та соняшнику на суму понад 4,4 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: