16,7 млн грн збитків структури НААН: підозрюваному експосадовцю продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд вчергове підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків колишньому посадовцю.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд дозволив покидати Дніпропетровську область, але продовжив до 2 березня строк дії решти обов'язків, покладених на колишнього керуючого Центральним відділком державного підприємства «Дослідне господарство «Елітне» Юрія Малишенка. Його підозрюють у заволодінні 16,7 млн грн.

Таке рішення 2 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Малишенка з альтернативою 1,61 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Дніпропетровської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП вкотре просив продовжити дію обов'язків. Суд скасував обов'язок не покидати Дніпропетровщину.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити на строк дії ухвали строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Малишенка – ред.), у зв'язку із застосуванням щодо нього запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали – два місяці, до 2 березня 2024 року включно, але в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру трьом особам у заволодінні 16,7 млн грн держпідприємства ДГ «Елітне», що перебуває у віданні Національної академії аграрних наук України. За даними слідства, восени 2021 року службовці держпідприємства уклали договори з пов’язаними із ними ТОВ «Каспій Агро» на постачання органічних добрив, а також надання послуг з їх внесення на поля. Як виявилось, біодобрива закупили «на папері», держпідприємству їх і не планували поставляти. Після підробки актів виконаних робіт про нібито обробку полів добривами, держпідприємство оплатило товари й послуги. Учасники злочину отримані від ДП кошти у розмірі 16,7 млн грн розподілили між собою, перевівши їх у готівку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: