Заволодіння зерном держпідприємства: підозрюваному визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного.
фото: СБУ

Вищий антикорупційний суд визначив колишньому власнику та ексдиректору ТОВ «ПАФ Гарант» Курбану Курбанову запобіжний захід у вигляді застави розміром 4,54 млн грн з покладанням низки обов'язків.

Таке рішення 9 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Курбана Курбанова – ред.) запобіжний захід у виді застави у розмірі 1500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 4 542 000 грн», – ідеться в рішенні.

Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у даному кримінальному провадженні, а також зі свідками. Строк дії обов'язків – до 9 квітня.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому директору державного дослідного господарства «Нектар» Миколі Шамру та керівнику приватної фірми. За даними слідства, у період з вересня по жовтень 2019 року вказані особи заволоділи врожаєм кукурудзи та соняшнику, який був власністю держпідприємства. Для цього директор держпідприємства приховав реальний об'єм зібраного збіжжя та підписав товарно-транспортні накладні на занижену кількість вражаю.

Таким чином приватне підприємство безоплатно та без законних на те підстав отримало невраховані 850 тон кукурудзи та соняшнику на суму понад 4,4 млн грн.

Раніше Вищий антикорупційний суд продовжив строк дії обов'язків підозрюваній у справі про збитки філії Національної академії аграрних наук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: