Заволодіння зерном ДГ «Червоний землероб»: суд оголосив вирок

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи за обвинуваченням двох осіб у заволодінні майном дослідного господарства.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд визнав винуватими власницю фірми «Вел-Авто-Транс» Наталію Лисенко і колишнього директора приватної компанії «Канівавто» Сергія Молодика у заволодінні зерном державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб».

Таке рішення сьогодні, 6 березня, оголосила колегія суддів у складі головуючий Олексій Кравчук, судді Євген Крук та Інна Білоус, повідомляє «Слово і діло».

«Лисенко Наталію Миколаївну визнати винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 ККУ... Молодика Сергія Вікторовича визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 209 ККУ...», – оголосив суддя Кравчук.

Судді призначили Лисенко покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років із забороною їй обіймати певні посади протягом 3 років з конфіскацією половини належного майна. Молодику суд призначив 4 роки ув'язнення із забороною обіймати певні посади протягом 2 років із конфіскацією 1/4 майна, але звільнив на іспитовий строк у 3 роки. Наразі він перебуває на військовій службі.

Також колегія задовольнила частково цивільний позов ДГ «Червоний землероб» і стягнула з Лисенко та Молодика солідарно майнову шкоду в розмірі 749 881 грн. Судді застосували спеціальну конфіскацію до 20 128 грн вилучених коштів.

Крім того, суд застосував до обвинуваченої Лисенко запобіжний захід у вигляді застави розміром 847 840 грн і поклав на неї такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду; не відлучатися за межі України без дозволу суду; повідомляти про зміну місця проживання або роботи; здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

До Молодика теж застосували запобіжний захід у вигляді застави, але розміром 242 240 грн. У нього такий самий перелік обов'язків, крім носіння браслету.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, антикорупційний суд засудив до 8 років ексчиновника Міністерства аграрної політики. Також ВАКС заочно засудив майора Збройних сил України, який переховується в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: