Справу ексдиректора «Червоного землеробу» передали до ВАКС

Читать на русском
Райсуд передав до Антикорупційного суду справу колишнього керівника держпідприємства про розтрату збіжжя.

Ленінський районний суд міста Кіровограда передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишньої виконувачці обов'язків директора ДП «Дослідне господарство «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції УААН Людмили Реви та Максима Замрикота у розтраті зерна.

Матеріали вказаної справи надійшли до ВАКС 19 вересня, йдеться у рішенні суду від 23 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Так, Антикорупційний суд призначив підготовче засідання у справі на 10 жовтня.

У ході досудового розслідування з'ясувалося, що у 2016 році колишня виконувачка обов'язків директора держпідприємства та її співучасник уклали між собою фіктивні договори про надання товариству юридичних послуг, а також акти виконаних робіт. Після чого вищевказані документи були подані до Господарського суду Кіровоградської області у справі про банкрутство із заявою про включення до реєстру вимог кредиторів вищевказаного держпідприємства грошових вимог у сумі понад 3,5 млн грн. Проте коштами так і не заволоділи з обставин, які не залежали від їх волі.

Нагадаємо, в грудні 2018 року суд обрав запобіжний захід обвинуваченим Реві та Замрикоту. Раніше НАБУ оголосило в розшук екс-главу ДПЗКУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: