ВАКС призначив до розгляду справу розтрату зерна ДП «Червоний землероб»

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив підготовче засідання і призначив до розгляду справу за обвинуваченням шести осіб у розтраті зерна.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд закінчив підготовче засідання за обвинуваченням колишньої виконувачки обов'язків директора ДП «Дослідне господарство «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції УААН Людмили Реви та ще п'яти осіб у розтраті зерна.

Таке рішення 3 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовче судове засідання. Призначити судовий розгляд матеріалів об'єднаного кримінального провадження», – йдеться в рішенні.

У цій справі крім Реви обвинувачують ще Віктора Кравченка, Володимира Молодика, Олександра Стеценка, Наталію та Володимира Лисенко. За версією слідства, вказані особи шляхом відвантаження зі складів ДП ДГ «Червоний землероб» під виглядом передачі на відповідальне зберігання ТОВ «Вел-Авто-Транс» заволоділи 1658,73 тонами соняшника вартістю 16,4 млн грн та 2909,72 тонами кукурудзи вартістю 7,57 млн грн. Таким же самим методом цю особи заволоділи 2404,38 тонами соняшника, 646,58 тонами пшениці і 299,37 тонами ячменю загальною вартістю 22,07 млн грн. Загалом обвинуваченим інкримінують заволодіння майном на 46,04 млн грн. Також до цієї справи об'єднали ще й епізод заволодіння зерном пшениці вартістю 749 871 грн, яке передали ТОВ «Вел-Авто-Транс».

Нагадаємо, ВАКС призначив засідання в одному з епізодів про підкуп голови Фонду державного майна. Також антикорупційний суд призначав до розгляду справу колишнього голови Чернігівської облдержадміністрації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: