ВАКС відмовився закривати справу нардепа Дубневича

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив стороні захисту у клопотанні про закриття кримінального провадження стосовно члена парламенту.
фото: galinfo.com.ua

Вищий антикорупційний суд відмовився закривати справу за обвинуваченням народного депутата Ярослава Дубневича та ще восьми осіб у заволодінні понад 93 млн грн коштів АТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«5 березня 2024 року відбулось підготовче засідання у справі стосовно 9 осіб, серед яких народний депутат України ІХ скликання та колишні посадові особи філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», які обвинувачуються у незаконному заволодінні понад 93 млн грн коштів ПАТ «Укрзалізниця». За результатами засідання колегія суддів ВАКС підтримала позицію прокурора САП та відмовила у задоволенні клопотань сторони захисту про закриття справи відповідно до п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України», – інформує орган.

Раніше 13 вересня 2022 року ВАКС закрив справу нардепа Дубневича у зв'язку із закінченням строків розслідування після повідомлення особі про підозру. Проте 18 травня 2023 року Апеляція ВАКС це рішення скасувала.

Як відомо, у цій справі обвинувачують нардепа Дубневича (в організації заволодіння коштами); його колишнього помічника, першого заступника начальника філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ Едуарда Пушкаренка; голову правління ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергія Тараненка та його заступника Валерія Крячка; колишнього засновника ТОВ «Арго» Антона Шевченка; директора ТОВ «Корпорація КРТ» Олега Місьонга; начальника відділу верхньої будови колії філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ Андрія Степаненка та двох працівників цього відділу Тетяну Клепак та Оксану Захаревич.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, нардеп Дубневич, імовірно, є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ під час постачання товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, як голова комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило завдання збитків на суму 93,28 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: