Апеляційна палата залишила під вартою бізнесмена Тищенка

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу, обраного бізнесмену у справі колишнього члена парламенту.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід, обраний бізнесмену Сергію Тищенку у межах справи колишнього народного депутата Сергія Пашинського про заволодіння нафтопродуктами олігарха Сергія Курченка. Він залишається під вартою.

Таке рішення 4 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Тищенка на два місяці. Альтернативою йому визначили 363 млн грн застави. Адвокати підозрюваного подали скарги на це рішення.

«Апеляційні скарги захисників залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 13 лютого 2024 року без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Сергію Пашинському, бізнесмену Сергію Тищенку та іншим у заволодінні арештованими нафтопродуктами Курченка, які підлягали націоналізації.

Слідство встановило, що у 2014 році суд наклав арешт на 97 тис. тонн нафтопродуктів, ввезених в Україну з порушенням законодавства. На думку слідства, Тищенко та Пашинський розробили схему заволодіння арештованим майном та створили для цього злочинну організацію. Вони домоглися передачі паливо-мастильних матеріалів державному підприємству, на керівні посади в якому призначили підконтрольних осіб. При цьому Пашинський забезпечив контроль за базами зберігання нафтопродуктів підрозділами МВС, діями яких на місцях керували члени злочинної організації.

Надалі держпідприємство під приводом «вимушеності продажу» у повному обсязі реалізувало сировину за заниженими цінами підконтрольній організатору схеми компанії. Частково отримані за це кошти вивели на рахунки компаній, у той час як до державного бюджету не надійшло жодної гривні. Загальна сума збитків, завданих державі у результаті реалізації схеми, становить 967 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: