Зеленський змінив командувача Сил підтримки ЗСУ

Читать на русском
Президент Зеленський провів чергову перестановку у структурі ЗСУ. Глава держави змінив командувача Сил підтримки.
Олександр ЯковецьФото: АрміяInform

Президент Володимир Зеленський провів чергову перестановку у структурі ЗСУ. Глава держави змінив командувача Сил підтримки.

Відповідні укази з'явилися на сайті президента увечері 4 березня.

Які кадрові перестановки Зеленський провів у керівництві ЗСУ, Міноборони та СБУ під час великої війниЯкі кадрові зміни Зеленський провів у вищому військовому та військово-політичному керівництві під час повномасштабної війни.

Зеленський звільнив із цієї посади генерал-майора Дмитра Герегу, який очолював Сили підтримки із серпня 2021 року.

Іншим указом президент призначив на посаду командувача бригадного генерала Олександра Яковця, який раніше був начальником інженерних військ.

З відкритих джерел відомо, що під час боїв на сході України він займався облаштуванням мінно-вибухових загороджень першого рубежу оборони, а також розмінуванням місцевості на Донеччині.

Нагадаємо, увечері 8 лютого президент звільнив головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і призначив замість нього Олександра Сирського, який раніше керував Сухопутними військами. Після цього Зеленський змінив командувачів Сил ТРО, КОС та десатно-штурмовими військами, а також призначив нового командувача Сухопутних військ ЗСУ.

А наприкінці лютого стало відомо, що президент призначив нового командувача Сил логістики Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: