У Повітряних силах розповіли, скільки бойових літаків є на озброєнні у росії

Читать на русском
Російська федерація має на озброєнні близько 1500 літаків та щороку поповнює їх. Однак українські військові постійно зменшують цю кількість.
wikipedia

Російська федерація має на озброєнні близько 1500 літаків та щороку поповнює їх. Однак українські військові постійно зменшують цю кількість.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Знищені та пошкоджені російські літаки: топ втрат за час великої війниНа інфографіці – найзначніші втрати росії у літаках під час повномасштабної війни. Загалом рф втратила 329 літаків.

За словами Ігната, наразі ворог має на озброєнні близько 1500 літаків. Серед них військово-транспортна, стратегічна, винищувальна та штурмова авіація.

«У росії багато авіації. Приблизно 1500 бойових літаків, які рф має в складі по всій території, плюс є якісь застарілі на зберіганні. Гелікоптерів теж у них достатньо. Але, якщо навіть із 1500 знищено близько 300, то це серйозний відсоток. Ви щодня бачите знищення їхньої авіатехніки», – заявив він.

При цьому ворог щороку поповнює свій арсенал новими літаками. Минулоріч до рф було поставлено чотири літаки СУ-30СМ та кілька СУ-34.

«Це не так багато, як вони це пафосно заявляють. Але знищено нами, як бачите, теж чимало», – додав речник.

До слова, російська авіація за останні п'ять днів втратила сім літаків — п'ять винищувачів-бомбардувальників Су-34 та два винищувачі Су-35. У грошовому еквіваленті розмір втрат становить щонайменше 450 мільйонів доларів.

Зокрема, один Су-34 російська армія втратила сьогодні, 21 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: