Обвинуваченого суддю Сердинського відсторонили до кінця розгляду його справи

Читать на русском
Дисциплінарний суддівський орган задовольнив прохання головного антикорупційного суду про відсторонення обвинувачення служителя Феміди.
фото: Bihus.info

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Броварського міськрайонного суду Київської області Володимира Сердинського від правосуддя до кінця розгляду його справи, в якій суддю обвинувачують в одержанні 4000 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 23 лютого ухвалила ВРП, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Клименка Олександра Васильовича задовольнити. Тимчасово відсторонити суддю Броварського міськрайонного суду Київської області Сердинського Володимира Степановича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням Сердинського у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України», – йдеться в акті органу.

Наразі справа Сердинського перебуває на розгляді Вищого антикорупційного суду. Наступне засідання заплановане на 11:30 4 березня.

Раніше Вищий антикорупційний суд відправив суддю Сердинського під варту. Альтернативою йому визначили 1,5 млн грн.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу судді Броварського міськрайонного суду Київського суду Володимира Сердинського. За версією обвинувачення, суддя одержав неправомірну вигоду від представника однієї зі сторін у цивільній справі за ухвалення рішення в її інтересах. Частину неправомірної вигоди у сумі 1000 доларів він отримав раніше за ухвалення ним рішення про витребування доказів у справі. Під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі 3000 дол. за ухвалення ним у цей день рішення про стягнення боргу на користь позивача його викрили «на гарячому» детективи НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: