САП скерувала до суду справу судді з Броварів

Читать на русском
Антикорупційний прокурор затвердив обвинувальний акт стосовно служителя Феміди з Київщини, якому закидають хабарництво.
фото: Bihus.info

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді Броварського міськрайонного суду Київської області Володимира Сердинського про одержання ним 4000 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

В органі не вказують прізвище судді, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Сердинського.

«17 січня 2024 року прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт стосовно судді Броварського міськрайонного суду Київської області, якого викрито на одержанні 4 тис. доларів США неправомірної вигоди», – інформує прокуратура.

Раніше Вищий антикорупційний суд відправив суддю Сердинського під варту. Альтернативою йому визначили 1,5 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Броварського міськрайонного суду Київського суду Володимиру Сердинському. За версією слідства, суддя одержав неправомірну вигоду від представника однієї зі сторін у цивільній справі за ухвалення рішення в її інтересах. Частину неправомірної вигоди у сумі 1000 доларів він отримав раніше за ухвалення ним рішення про витребування доказів у справі. Під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі 3000 дол. за ухвалення ним у цей день рішення про стягнення боргу на користь позивача його викрили «на гарячому» детективи НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: