Навального хочуть поховати таємно – мати політика

Читать на русском
Мати опозиційного політика розповіла про шантаж від силовиків, які хочуть зробити похорон її сина таємними.
Getty Images

Людмила Навальна, мати російського опозиційного політика Олексія Навального, після того, як їй показали тіло сина, заявила, що його хочуть поховати таємно.

Про це йдеться у зверненні Навальної на Youtube.

Згідно з її словами, вона провела добу в будівлі слідчого комітету міста Салехард, де з нею постійно перебували слідчі та криміналісти. Адвоката до неї допустили лише декілька годин тому.

«Вчора ввечері вони таємно відвезли мене до моргу, де показали тіло Олексія. Слідчі стверджують, що відомі причини смерті та готові всі медичні та юридичні документи. Я підписала медичне свідоцтво про смерть», - розповіла мати політика.

Як вона зазначає, за законом тіло Навального їй мали віддати одразу, але не зробили цього досі. Натомість правоохоронці «шантажують її та ставлять умови, де, коли і як має бути похований» її син.

«Вони хочуть, щоб це було зроблено таємно, без прощання. Вони хочуть привезти мене на околиці цвинтаря до свіжої могили та сказати: ось тут лежить ваш син», - розповіла вона.

При цьому, за словами Навальної, їй погрожують, що якщо вона не погодиться на таємні похорони, з «тілом її сина щось станеться».

«Я на це не погоджуюсь. Я записую цей ролик, адже мені почали погрожувати. Дивлячись мені у вічі, вони почали казати, що якщо я не погоджусь на таємний похорон – вони щось зроблять з тілом сина. Слідчий мені відкрито сказав, що час працює не на мене, а тіло сина вже розкладається», – розповіла мати політика.

Навального хотят похоронить тайно. Матери Алексея угрожаютАлексей Навальный

Нагадаємо, Навальний помер 16 лютого у виправній колонії №3 у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. За даними ЗМІ, причиною смерті нібито став тромб, що відірвався.

Як відомо, Кремль відмовився від міжнародного розслідування смерті Навального.

На його смерть відреагував президент України Володимир Зеленський. Він висловив упевненість у тому, що Навального вбили за наказом путіна. Байден також прокоментував смерть Навального та закликав продовжити допомогу Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: