Байден провів зустріч з вдовою та дочкою Навального

Читать на русском
Президент США Джо Байден 22 лютого зустрівся з дружиною і дочкою російського політика Олексія Навального, який помер минулого тижня, щоб висловити свої співчуття.
Фото: President Biden / Twitter

У четвер, 22 лютого, президент США Джо Байден зустрівся у Сан-Франциско з Юлією Навальною, дружиною російського опозиційного політика Олексія Навального, який помер у колонії, та його донькою Дар'єю.

Про це йдеться у заяві Білого дому, а також дописі Байдена у соцмережі Х.

«Президент висловив своє захоплення мужністю Олексія Навального та його спадщиною боротьби з корупцією та за вільну та демократичну росію, в якій верховенство права однаково застосовується до всіх», – сказано у повідомленні Білого дому.

Зазначається, що Джо Байден підтвердив, що його адміністрація завтра оголосить «нові серйозні санкції проти росії у відповідь на смерть Олексія, репресії та агресію росії, а також її жорстоку та незаконну війну в Україні».

«Сьогодні я зустрівся з Юлією і Дар'єю Навальними – близькими Олексія Навального – щоб висловити співчуття у зв'язку з їхньою трагічною втратою. Спадщина мужності Олексія житиме в Юлії та Дар'ї, а також у незліченній кількості людей по всій росії, що борються за демократію і права людини», – написав Байден.

Нагадаємо, Навальний помер 16 лютого у виправній колонії №3 у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. За даними ЗМІ, причиною смерті нібито став тромб, що відірвався.

Як відомо, Кремль відмовився від міжнародного розслідування смерті Навального.

На його смерть відреагував президент США Джо Байден. Він заявив, що за смерть Навального відповідальний російський диктатор володимир путін.

Крім того, у Байдена анонсували великий пакет санкцій проти росії через смерть російського опозиціонера.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: