ВАКС не скасував підозру ексгендиректору «Укроборонпрому»

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою захисника підозрюваного на відмову скасувати повідомлення про підозру.
фото: opk.com.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на рішення, яким відмовили в скасування повідомлення про підозру, оголошене колишньому генеральному директору Укроборонпрому Павлу Букіну у зловживаннях на майже 13 млн грн.

Таке рішення 16 лютого ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

13 лютого антикорупційний суд відмовив у скарзі захисника Букіна на повідомлення про підозру. Адвокат підозрюваного подав скаргу на це рішення.

«Призначити розгляд апеляційної скарги захисника підозрюваного (Павла Букіна – ред.) на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 13 лютого 2024 року про відмову у задоволенні скарги на повідомлення про підозру (Букіна – ред.) у кримінальному провадженні у відкритому судовому засіданні в приміщенні АП ВАКС», – ідеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд заочно взяв під варту Букіна.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: