Антикорупційний суд заочно заарештував ексгендиректора Укроборонпрому

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про обрання заочного запобіжного заходу підозрюваному фігуранту.
фото: censor.net

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього генерального директора Укроборонпрому Павла Букіна у справі сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря про зловживання на 13 млн грн.

Таке рішення 14 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відмовився заочно заарештувати Букіна. Прокурор САП подав апеляційну скаргу на це рішення. Проте Апеляційна палата ВАКС відмовила йому. Тому НАБУ і САП подали повторно нове клопотання.

«Задовольнити клопотання. Обрати підозрюваному (Букіну – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання і не пізніш як через 48 годин з часу доставки до місця кримінального провадження розглянути за його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м`який запобіжний захід у встановленому законом порядку», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: