НАБУ завершило розслідувати справу Гладковського-молодшого

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку визнали достатньої кількість зібраних доказів у справі родича експосадовця РНБО для скерування до суду.
фото: «Слово і діло»

НАБУ і САП завершили розслідування справи за підозрою сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря та колишнього генерального директора державної компанії «Укрспецекспорт», ексгендиректора «Укроборонпрому» Павла Букіна у зловживаннях на майже 13 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

В органі не називають прізвища підозрюваних, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Гладковського і Букіна.

«27 лютого 2024 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього генерального директора ДК «Укрспецекспорт» та особи, близький родич якої обіймав посаду в Раді національної безпеки і оборони України, злочинні дії яких завдали ДК «Укрспецекспорт» (що входить до сфери управління державного концерну «Укроборонпром») збитків на майже 13 млн грн. На сьогодні за дорученням прокурора САП детективами НАБУ відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує прокуратура.

Як відомо, антикорупційний суд повторно заочно заарештував Гладковського-молодшого.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: