Антикорупційний суд не скасував підозру Гладковському-молодшому

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився скасувати підозру родичу колишнього посадовця РНБО у справі про зловживання в оборонній сфері.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд не скасував повідомлення про підозру, оголошене сину колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігорю. НАБУ і САП підозрюють його в організації зловживань на 13 млн грн і легалізації цих коштів.

Таке рішення 15 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 15 січня суд відмовився скасувати підозру Гладковському-молодшому. Його адвокати подали скаргу на це рішення.

«Призначити розгляд апеляційної скарги захисника підозрюваного (Ігоря Гладковського – ред.) на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 15 січня 2024 року про відмову в задоволенні скарги на повідомлення про підозру у відкритому судовому засіданні в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду на 13:00 25 січня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд повторно заочно заарештував Гладковського-молодшого.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: