Апеляційна палата застосувала запобіжний захід до екснардепа Сольвара

Читать на русском
Апеляційна інстанція частково підтримала клопотання прокурора САП про застосування запобіжного заходу до обвинуваченого.
фото: Facebook

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду застосувала до колишнього народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Руслана Сольвара запобіжний захід у вигляді застави розміром 242 240 грн з покладанням низки обов'язків.

Таке рішення 23 лютого ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора задовольнити частково. Застосувати до обвинуваченого (Сольвара – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, грошовий еквівалент якої становить 242 240 грн», – ідеться в рішенні.

На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за вимогою до суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та місця роботи, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Як відомо, ВАКС виправдав Сольвара у справі про зловживання владою. Водночас судді побачили ймовірне шахрайство з боку ексдепутата. Пізніше АП ВАКС засудила Сольвара до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади (окрім виборних) строком на 1 рік та зі штрафом у розмірі 8500 грн. Захисник екснардепа подав касаційну скаргу на це рішення і Верховний суд призначив повторний розгляд справи в апеляційному порядку.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у листопаді 2014 року Сольвар отримав у користування номер у готелі «Київ» коштом державного бюджету у зв'язку з тим, що не мав власного житла у столиці. Однак, як встановило слідство, на початку березня 2017 року, він отримав у спадщину квартиру в Києві, проте не сповістив про цей факт Управління справами Апарату Верховної ради, тож й надалі отримував компенсаційні виплати з держбюджету. І лише в жовтні 2018 року після низки публікацій у ЗМІ відмовився від отримання коштів. За ці півтора року, як встановило слідство, екснардеп безпідставно отримав понад 361 тис. грн компенсації за винайм житла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: