ВАКС знову заочно заарештував Гладковського-молодшого

Читать на русском
Антикорупційний суд вдруге задовольнив клопотання детектива НАБУ про обрання заочного запобіжного заходу родичу експосадовця РНБО.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд знову заочно взяв під варту сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря, якого НАБУ і САП підозрюють в організації зловживань на 13 млн грн і легалізації цих коштів.

Таке рішення 11 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Гладковського-молодшого. Проте Апеляційна палата ВАКС це рішення скасувала. Тому детектив НАБУ подав ще одне клопотання про заочний арешт підозрюваного.

«Клопотання детектива НАБУ - задовольнити. Обрати (Ігорю Гладковському – ред.), підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 209 КК України, запобіжний захід у виді тримання під вартою. Після затримання підозрюваного і не пізніше як через 48 годин із часу його доставки до місця кримінального провадження розглянути за його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у виді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: