Війна в Україні: на які передові позиції ЗСУ приїжджав Зеленський

Читать на русском

Президент Володимир Зеленський днями дав інтерв'ю американському телеканалу Fox News, і записано воно було за два з половиною кілометри від лінії фронту в Харківській області. Це була своєрідна відповідь на інтерв'ю володимира путіна Такеру Карлсону, записаному в кремлівському інтер'єрі. На відміну від російського диктатора, Зеленський за час повномасштабної війни вже майже два десятки разів побував на передових позиціях ЗСУ. Більше – на інфографіці «Слово і діло».

Які передові позиції ЗСУ відвідував президент Володимир Зеленський під час повномасштабної війни – на інфографіці.
Поїздки Зеленського на передовуСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У перший рік повномасштабної війни Володимир Зеленський нечасто залишав Київ, за рік мав п'ять поїздок на передові позиції.

29 травня він виїжджав на фронт у Харківській області. 5 червня Зеленський побував на передових позиціях українських військ у районі Бахмута Донецької області та Лисичанська Луганської області, а також у Запорізькій області.

18 червня та 8 липня 2022-го були поїздки на передові позиції у Миколаївській та Дніпропетровській областях. 20 грудня Зеленський приїжджав на передові позиції в Бахмуті: тоді це була найгарячіша точка фронту, бої за місто тривали близько чотирьох місяців.

Минулого року Зеленський уперше поїхав на передові позиції 22 березня, знову на Бахмутський напрямок. За тиждень до цього відбулося засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому було вирішено продовжувати утримання оборони Бахмута.

27 березня Зеленський приїжджав на позиції у Запорізькій області, а 18 квітня був у нині окупованій Авдіївці.

23 травня президент був на Мар'їнському та Вугледарському напрямах, 26 та 27 червня – на Бердянському та Мелітопольському. 29 липня він знову приїжджав на Бахмутський напрямок.

Останній візит Зеленського на передову у 2023 році був до Авдіївки. Він відвідував позиції 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Через півтора місяці Сили оборони України вийшли із міста.

В 2024 році поки що була лише одна поїздка на фронт: на позиції військових біля села Роботине у Запорізькій області.

Нагадаємо, з іншої інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, хто з військово-політичного керівництва України приїжджав до Бахмута та його околиць під час боїв за місто.

Ми також писали про обіцянки Володимира Зеленського за останній місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: