ВАКС визначив запобіжний захід керівнику апарату Харківської ОВА

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детективів НАБУ про застосування запобіжного заходу підозрюваній.
фото: 2day.kh.ua

Вищий антикорупційний суд застосував до колишньої керівниці апарату Харківської обласної військової адміністрації Вікторії Білявцевої запобіжний захід у вигляді 3,63 млн грн застави з покладанням обов'язків.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід керівниці апарату Харківської ОВА, яку спільно ще з трьома особами викрили на заволодінні коштів на понад 15 млн грн, шляхом зловживання, під час закупівлі Харківською ОВА харчових продуктів для гуманітарних потреб. Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував підозрюваної запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 3 633 600 грн. Також на особу покладено відповідні процесуальні обов'язки», – інформує САП.

За інформацією «Слово і діло», за Білявцеву вже внесли ці кошти.

Раніше Білявцеву звільнили з посади керівника апарату Харківської ОВА.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівниці апарату Харківської ОВА та ще трьом особам. За даними слідства, у березні 2022 року керівниця апарату Харківської ОВА та директорка приватного товариства уклали тристоронній договір між Харківською ОВА, АТ «Укрзалізниця» та згаданим ТОВ на постачання продовольчих товарів. Вказана продукція купувалася за державною програмою для безоплатної роздачі населенню в прифронтових областях та на деокупованих територіях.

Надалі посадовиця Харківської ОВА у змові зі службовими особами ТОВ підробила документи про нібито отримання 235 тонн продукції від постачальника, що стало підставою для перерахування на його рахунки «Укрзалізницею» понад 15 млн грн. Втім, оплачену продукцію так і не поставили.

У грудні 2022 року учасники схеми дізнались про наявність у Національному бюро кримінального провадження щодо їх діяльності. З метою уникнути викриття злочину, посадовиця Харківської ОВА вирішує замаскувати невидачу продуктів населенню фактом їх відповідального зберігання. Врешті-решт продукцію ОВА поставили та фактично відшкодували завдану шкоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: