У Харківській ОВА звільнили керівницю апарату, яку підозрює НАБУ

Читать на русском
Чиновницю Харківської ОВА, яку підозрюють у заволодінні 15,2 млн гривень бюджетних коштів при закупівлі продуктів для гуманітарних потреб, звільнили.
kharkivoda.gov.ua

Керівницю апарату Харківської обласної військової адміністрації Вікторію Белявцеву звільнили з посади. Це сталося на тлі скандалу з підозрою від НАБУ та САП.

Про це із посиланням на пресслужбу ХОВА повідомляє місцеве видання МГ «Об'єктив».

Керівниці апарату Харківської ОВА оголосили підозру у розкраданні коштів на гуманітаркуНАБУ та САП викрили керівницю апарату Харківської ОВА у заволодінні 15,2 млн гривень бюджетних коштів.

«Вікторія Белявцева була звільнена за згодою сторін 13 лютого. Підстава – написання заяви на звільнення», – повідомила речниця начальника ХОВА Олега Синєгубова Олена Шаповал.

В ОВА уточнили, що заяву на звільнення Белявцева написала ще 2 тижні тому, 5 лютого, а до 13 лютого перебувала у відпустці.

Нагадаємо, НАБУ та САП викрили керівницю апарату Харківської ОВА Вікторію Белявцеву у заволодінні 15,2 млн гривень бюджетних коштів при закупівлі обладміністрацією харчових продуктів для гуманітарних потреб.

За версією слідства, у березні 2022 року вона від імені ОВА уклала договір з АТ «Укрзалізниця» та директором приватного товариства на постачання курятини для безоплатної роздачі населенню у прифронтових областях та на деокупованих територіях.

Надалі посадовиця Харківської ОВА у змові зі службовими особами ТОВ підробила документи про нібито отримання 235 тонн продукції від постачальника, що стало підставою для перерахування на його рахунки «Укрзалізницею» понад 15 млн грн. А оплачену продукцію так і не поставили.

Також повідомлялося, що НАБУ розслідує закупівлю Харківською міськрадою вікон за завищеною вартістю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: