Вирок екснардепу Сольвару: Верховний суд скасував обвинувальний вирок

Читать на русском
Касаційна інстанція частково задовольнила скаргу сторони захисту на вирок колишньому члену парламенту і призначила повторний розгляд.
фото: mykyivregion.com.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду знову розгляне скаргу на вирок колишньому народному депутату від фракції «Блоку Петра Порошенка» Руслану Сольвару. Саме АП ВАКС засудила його до 3 років позбавлення волі.

Таке рішення 27 листопада ухвалила Об'єднана палата Касаційного кримінального суду Верховного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС виправдав Сольвара у справі про зловживання владою. Водночас судді побачили ймовірне шахрайство з боку ексдепутата. Пізніше АП ВАКС засудила Сольвара до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади (окрім виборних) строком на 1 рік та зі штрафом у розмірі 8500 грн. Захисник екснардепа подав касаційну скаргу на це рішення.

«Касаційну скаргу захисника задовольнити частково. Вирок Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 22 вересня 2022 року щодо (Руслана Сольвара – ред.) скасувати і призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у листопаді 2014 року Сольвар отримав у користування номер у готелі «Київ» коштом державного бюджету у зв'язку з тим, що не мав власного житла у столиці. Однак, як встановило слідство, на початку березня 2017 року, він отримав у спадщину квартиру в Києві, проте не сповістив про цей факт Управління справами Апарату Верховної ради, тож й надалі отримував компенсаційні виплати з держбюджету. І лише в жовтні 2018 року після низки публікацій у ЗМІ відмовився від отримання коштів. За ці півтора року, як встановило слідство, екснардеп безпідставно отримав понад 361 тис. грн компенсації за винайм житла.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: