Ворог підтягнув на Куп'янський напрямок резерви росгвардії – Євлаш

Читать на русском
Війська рф підтягнули росгвардійців на кордон поблизу Куп'янська, щоб не дати пройти українським диверсантам.
Колаж 24 каналу

Окупанти підтягнули резерви, у тому числі підрозділи росгвардії, на Куп'янський напрямок, щоб зміцнити свій кордон та перешкодити диверсантам.

Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник прес-служби оперативно-стратегічного угрупування військ Хортиця Ілля Євлаш.

Лише третина бере участь у боях: у ЗСУ розкрили чисельність ворожого угруповання під Куп'янськомКомандування російської окупаційної армії зосередило на Куп'янському напрямку угруповання чисельністю приблизно 42 тисяч військових.

За його словами, для ворога на Харківському напрямку Куп'янськ залишається основним населеним пунктом, куди він продовжує підтягувати сили та резерви.

«На цьому напрямку у нього там досить багато різної техніки та особового складу. Крім того, з боку рф вони зміцнюють лінію оборони, лінію кордону. Туди підтягнули підрозділи розгвардії. Звичайно, не для наступальних дій, а для запобігання прориву», – сказав Євлаш.

Він нагадав, що минулого року на цьому напрямку активно працювали диверсійні групи, зокрема представники РДК. Тому, за його словами, зараз росіяни намагаються посилити кордон.

На цьому напрямку війська рф застосовують багато КАБів, Су-34, Су-35, піхоту, техніку. Але ЗСУ дають відсіч ворогові.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що ЗСУ вийшли з села Ласточкине на Донеччині. Воно знаходиться недалеко від Авдіївки. Раніше бійці ЗСУ залишили Авдіївку та перейшли на більш безпечні позиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: