За добу ворог завдав понад 70 авіаударів по позиціях ЗСУ – ситуація на фронті

Читать на русском
Загалом ворог завдав 4 ракетних та 73 авіаційних удари, здійснив 52 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

Протягом поточної доби, 25 лютого, на фронті відбулося 81 бойове зіткнення. Сили оборони України протягом доби відбили чотири ворожі штурми на лівому березі Дніпра та 65 атак на інших шести напрямках, найбільше - на Мар’їнському й Авдіївському. Зокрема, ворог завдав 73 авіаудари по позиціях наших військ.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Як зазначається, загалом ворог завдав 4 ракетних та 73 авіаційних удари, здійснив 52 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Зеленський заявив, що рф планує новий контрнаступ на початку літаЗа його словами, Україна буде готуватись до цього бою. Він вважає, що переломним моментом стануть вибори президента США.

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу російських загарбників, а також по двох позиціях їхніх зенітних ракетних комплексів. Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили позицію ворожої артилерії.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території країни-агресора, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Ямне Сумської області.

На Куп’янському напрямку сили оборони відбили 5 атак в районі населеного пункту Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 2 атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ. Ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Веселе Донецької області.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 5 атак противника в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 18 атак ворога в районі населених пунктів Сєверне, Степове, Бердичі, Ласточкине, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямк сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новомихайлівки Донецької області, де ворог 18 разів намагався прорвати оборону наших військ. Крім того, нашими захисниками відбито понад 10 атак противника в районах населених пунктів Георгіївка, Побєда та Красногорівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Урожайне та Старомайорське Донецької області.

За другий рік великої війни росія використала понад 1,5 тисячі ракет і 3,6 тисячі дронів – деталіРосія за останній рік використала проти України понад 1,5 тисячі ракет і 3,6 тисячі ударних дронів. Деталі – на інфографіці.

На Запорізькому напрямку силами оборони відбито 6 атак противника в районі Роботиного та 1 атаку в районі Гуляйпільського Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 4 спроби штурму позицій наших військ.

Нагадаємо, українські військові за минулу добу, 24 лютого, ліквідували ще 810 російських окупантів та знищили 29 артсистем та 22 безпілотники ворога.

Також президент Володимир Зеленський вперше публічно озвучив, скільки українських військових загинули за два роки російського вторгнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: