ЗСУ знищили ворожі системи «Тор» і «Солнцепьок» на Донеччині

Читать на русском
Українські військові 23 лютого знищили зенітно-ракетний комплекс Тор і важку вогнеметну систему ТОС-1А Солнцепьок на Таврійському напрямку.
Генштаб ЗСУ

Українські військові знищили зенітно-ракетний комплекс «Тор» і важку вогнеметну систему ТОС-1А «Солнцепьок» на Таврійському напрямку.

Про це у Telegram повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський.

Два роки великої війни: як ЗСУ знищують окупантівНа інфографіці – як ЗСУ знищують окупантів у ході повномасштабної війни. Втрати російської армії вже перевищили 400 тисяч людей.

За його словами, на Таврійському напрямку за минулу добу, 23 лютого, ворог завдав 33 авіаційні та три ракетних удари, 99 ударів дронами-камікадзе, вчинив 61 бойове зіткнення та 1127 обстрілів, в тому числі три скиди з БпЛА боєприпасів із хімічною речовиною

При цьому українські війська продовжують ведення оборонної операції. Загальні втрати росіян за день становлять 312 осіб та 26 одиниць озброєння і техніки, не враховуючи безпілотники. Серед знищеної техніки:

  • три танки,
  • шість бойових бронемашин,
  • сім артсистем, одна РСЗВ,
  • один засіб ППО,
  • шість автомобілів
  • дві одиниці спецтехніки.

«Серед ураженої і пошкодженої техніки противника - ЗРК «Тор» та важка вогнеметна система ТОС-1А «Солнцепьок» – на Донеччині; три квадроцикли на додачу до танків і ББМ – на Запорізькому напрямку», – додав Тарнавський.

До слова, бійці ЗСУ за добу ліквідували ще 770 російських окупантів, а загальні втрати армії росії в особовому складі вже перевищили 409 тисяч убитих.

Нещодавно Володимир Зеленський заявив, що втрати окупаційної російської армії на війні в Україні щонайменше уп'ятеро більші, ніж втрати українських захисників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: