Атаку на меткомбінат у російському Липецьку влаштували СБУ та ГУР – ЗМІ

Читать на русском
До атаки на Новолипецький металургійний комбінат, який працює на ВПК росії, причетні українські спецслужби.
скрін з відео

Вибухи та пожежа на Новолипецькому металургійному комбінаті в росії сьогодні вночі – це чергова операція Служби безпеки України та ГУР Міноборони.

Про це з посиланням на джерело у правоохоронних органах повідомляє 24 канал.

Російські НПЗ та нафтобази під ударом дронів: географія атакРосійські НПЗ і нафтобази останні півроку регулярно зазнають атак. Географія ударів – на інфографіці.

Як зазначається, у ніч на 24 лютого після потужних вибухів на Новолипецькому металургійному комбінаті розпочалася масштабна пожежа та евакуація персоналу заводу.

За даними спецслужб, дрони СБУ та ГУР поцілили в установки, призначені для первинного охолодження неочищеного коксового газу. Ураження цих об'єктів, за даними джерел, призведе до зупинки всього виробничого процесу металургійного комбінату на тривалий час.

«Це один з найбільших металургійних комбінатів росії. Він працює на військово-промисловий комплекс рф та виконує велику кількість державних замовлень. Сировина з цього підприємства йде виготовлення російських ракет, артилерії, безпілотників тощо. Тому для України це законна ціль», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, власником атакованого комбінату в Липецьку є наближений до президента путіна російський олігарх Володимир Лісін.

Нагадаємо, про вибухи та пожежу на комбінаті у Липецьку повідомлялося сьогодні вночі. Нещодавно у рф сталася пожежа у будівлі, де могли виготовляти БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: