За добу на фронті відбулось майже 70 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Загалом ворог завдав 7 ракетних та 54 авіаційних ударів, здійснив 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

На фронті протягом доби 24 лютого відбулось 69 бойових зіткнень. Зокрема, на Мар’їнському напрямку росіяни 23 рази намагалися прорвати оборону українських військ, на Бахмутському та Авдіївському напрямках відбито по 11 атак.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Як зазначається, загалом ворог завдав 7 ракетних та 54 авіаційних ударів, здійснив 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

За другий рік великої війни росія використала понад 1,5 тисячі ракет і 3,6 тисячі дронів – деталіРосія за останній рік використала проти України понад 1,5 тисячі ракет і 3,6 тисячі ударних дронів. Деталі – на інфографіці.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка - без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Куп’янському напрямку росіяни наступальних (штурмових) дій не вели.

На Лиманському напрямку відбита одна атака російської армії в районі Тернів Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 11 ворожих атак у районах Іванівського, Кліщіївки, Андріївки Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.

На Авдіївському напрямку відбиті 11 атак російських загарбників у районах Ласточкиного, Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новомихайлівки Донецької області, де війська рф 23 рази намагалися прорвати оборону.

На Новопавлівському напрямку відбита одна атака військ росіян в районі південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили чотири атаки в районі Роботиного Запорізької області.

Два роки великої війни: як ЗСУ дали відсіч росіянам під Києвом у перші дні вторгнення – відеоЯк українська армія героїчно обороняла Київ та билася за міста Київської області з військами рф у 2022 році – на нашому відео.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. За добу здійснені дві спроби штурму.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу росіян. Підрозділи ракетних військ завдали ураження по ворожій радіолокаційній станції.

Нагадаємо, що бійці ЗСУ за добу ліквідували ще 770 російських окупантів, а загальні втрати армії росії в особовому складі вже перевищили 409 тисяч убитих.

Також президент Володимир Зеленський нещодавно назвав співвідношення втрат ЗСУ та росіян на фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: