ВАКС заарештував заступника голови Запорізької облради

Читать на русском
Антикорупційний суд узяв під варту двох депутатів Запорізької облради, підозрюваних у спробі підкупу службової особи.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд узяв під варту заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка з альтернативою 3 млн грн застави. НАБУ і САП підозрюють його у наданні понад 650 тисяч грн неправомірної вигоди одному з директорів медичного закладу охорони здоров'я.

Про це повідомляють прес-служби ВАКС, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та розповідають співрозмовники «Слово і діло» в антикорупційних структурах.

«Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджені прокурором САП, та застосував до заступника голови Запорізької обласної ради та депутата вказаної ради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 3 млн грн та 1 млн грн відповідно. До помічника заступника голови застосовано цілодобовий домашній арешт», – інформує САП.

У ВАКС уточнили, що заступнику голови Запорізької облради альтернативою визначили 3,028 млн грн застави. У разі внесення коштів на нього покладуть такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; не залишати Запоріжжя без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами; здати на зберігання закордонні паспорта та носити електронний браслет.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, йдеться про Куценка та депутата облради В'ячеслава Колесникова.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили заступника голови Запорізької облради Владислава Куценка та ще двох осіб у спробі підкупу директора медичного закладу охорони здоров'я.

За версією слідства, протягом 2023-2024 років підозрювані неодноразово надавали одному з директорів обласної лікарні грошові кошти, аби той сприяв перемозі наперед визначених компаній в оголошених медзакладом тендерах, а також відкриттю медзакладом рахунку у визначеному банку та розміщенню на ньому коштів. 19 лютого осіб викрили «на гарячому» одразу після надання ними чергової частини неправомірної вигоди. Загальна сума неправомірної вигоди сягає понад 650 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: