Антикорупційний суд зменшив заставу депутату Рівненської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання захисника підозрюваного депутата про зміну запобіжного заходу.
фото: rivne1.tv

Вищий антикорупційний суд зменшив з 15,14 до 10,14 млн грн розмір застави, визначеної як альтернативу триманню під вартою депутата Рівненської обласної ради від партії «Сила і честь», заступника голови Поліського лісового офісу «Ліси України» Віталія Суховича. Його підозрюють у незаконному збагаченні.

Таке рішення 30 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Суховича до 17 березня. Альтернативою йому визначили 15,14 млн грн застави. Адвокат депутата подав клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Клопотання адвоката про зміну запобіжного заходу, застосованого до підозрюваного (Суховича – ред.), задовольнити частково. Зменшити розмір застави, встановлений ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 18 січня 2024 року при продовженні строку дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного, у розмірі 5000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 15,14 млн грн на 5 млн грн, остаточно встановивши розмір застави у 3348,745 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, грошовий еквівалент якої становить 10,14 млн грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань викрило депутата на незадекларованих статках на мільйони доларів. Під час обшуків у нього знайшли та вилучили понад 4 млн доларів у різній валюті.

Також правоохоронці виявили три елітні автомобілі «AUDI Q8», MERCEDES-BENZ GLE 350E, BMW X5, коштовності та дорогий годинник елітної марки Patek Philippe, золоті монети, зливки золота тощо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: