Апеляція ВАКС пом'якшила домашній арешт ексголові Тернопільської облради

Читать на русском
Апеляційна інстанція побачила підстави для пом'якшення запобіжного заходу, обраного колишньому очільнику облради.
фото: Facebook

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду пом'якшила запобіжний захід колишнього голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка з цілодобового домашнього арешту на нічний.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, антикорупційний суд продовжив до 15 березня цілодобовий домашній арешт Головку. Його адвокат подав скаргу на це рішення.

«За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони захисту, скасувала ухвалу ВАКС в частині продовження строку дії запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту та постановила нову ухвалу. Підозрюваному заборонено залишати місце свого проживання у період часу з 21:00 до 07:00 за винятком необхідності отримання медичної допомоги, необхідності прямувати до зони укриття від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру. Строк дії запобіжного заходу – до 15 березня 2024 року включно, з обов'язком прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора або суду. В іншій частині ухвалу слідчого судді залишено без змін», – інформує суд.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Тернопільської облради Михайлу Головку, першому заступнику голови та заступнику голови Тернопільської ОВА Ігорю Дем'янчуку та Ігорю Гайдуку відповідно. За даними слідства, вони висловлювали наполегливі прохання місцевому бізнесмену та волонтеру надати в цілому понад 2,4 млн грн за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради, а також за здійснення оплати за заборгованістю Тернопільської ОВА перед ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті у 2022 році.

Такі неправомірні дії чиновників вчинялись попри те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та всіляко допомагав силам оборони України. Голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської ОВА затримали «на гарячому» одразу після одержання ними частини обумовлених коштів, а саме понад 600 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: