Антикорупційний суд продовжив обов'язки ексзаступнику міністра Лозинському

Читать на русском
Антикорупційний суд в черговий раз підтримав прохання прокурора САП про продовження дії запобіжного заходу підозрюваному експосадовцю.
фото: Львівська ОДА

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 квітня строк дії обов'язків, покладених на колишнього заступника міністра з розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 400 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 21 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив обов'язки Лозинського ще на два місяці. Він зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив знову просив продовжити їхню дію.

«Клопотання прокурора задовольнити. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Лозинського – ред.), на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України, у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у вигляді застави. Визначити термін дії обов'язків, покладених на підозрюваного , до 21.04.2024 включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику міністра Василю Лозинському та ще чотирьом особам у проханні та одержанні 400 тисяч доларів неправомірної вигоди. Влітку 2022 року Кабмін виділив майже 1,41 млрд грн Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України на забезпечення населення у зимовий період теплом. Слідством встановлено, що у цей час підприємець запропонував заступнику міністра здійснити закупівлю пересувних котельних установок за процедурою прямих договорів, оскільки мова йшла про термінові закупівлі матеріалів і обладнання для безперебійного проходження опалювального сезону.

Підприємець, залучивши до реалізації злочинної схеми ще двох осіб, підготував пропозицію для міністерства з цінами на 25-30% дорожчими за ринкові. У той же час була створена видимість що ця вартість є обґрунтованою, оскільки підприємець задіяв підконтрольні йому компанії, які пропонували схоже обладнання за ще вищу ціну. Усвідомлюючи злочинність дій та наслідки, які потягне за собою реалізація цієї схеми, заступник міністра за неправомірну вигоду погодився на пропозицію підприємця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: