Суд відмовився змінювати заставу довіреній особі Лозинського

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні нового клопотання захисника підозрюваного про зміну запобіжного заходу.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відмовився змінювати запобіжний захід у вигляді застави, застосований до довіреної особи колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського Романа Кітнера. Його підозрюють у пособництві в наданні неправомірної вигоди експосадовцю.

Таке рішення 15 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд зменшив Кітнеру заставу з 1 610 400 грн до 805 200 грн. Захисник підозрюваного подав нове клопотання, яким просив змінити запобіжний захід клієнта.

«В задоволенні клопотання адвоката, який діє в інтересах підозрюваного (Романа Кітнера – ред.), про зміну запобіжного заходу в кримінальному провадженні, – відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому заступнику міністра Василю Лозинському та ще чотирьом особам. За версією слідства, Лозинський одержав 400 тисяч доларів неправомірної вигоди від підприємця Сергія Кривого через низку пособників. Ці кошти нібито були одержанні внаслідок низки закупівель державного інституту «УкрНДІводоканалпроект» за завищеними цінами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: