ВАКС заарештував підозрюваного податківця з Харківщини

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваної.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд узяв під варту начальницю відділу Головного управляння Державної податкової служби України в Харківській області Тетяну Горбань, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 55 тисяч доларів неправомірної вигоди та підбурюванні до надання хабаря в 150 тис. дол.

Таке рішення 16 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У самому рішенні не вказується прізвище підозрюваної, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Тетяну Горбань.

«Клопотання - задовольнити частково. Застосувати до підозрюваної (Тетяни Горбань – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Строк тримання під вартою рахувати з дня фактичного затримання (Горбань – ред.) тобто з 14 лютого 2024 року. Визначити строк дії ухвали в частині застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою - 60 днів, тобто до 13 квітня 2024 року включно», – йдеться в документі.

Альтернативою їй визначили 7 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали посадовця ГУ ДПС у Харківській області за підозрою в одержанні 55 тисяч доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, податківиця підбурила представника приватної компанії надати цю суму начальнику ГУ ДПС Харківщини, аби той ухвалив рішення про виключення фірми з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, а також про реєстрацію зупинених податкових накладних цього ТОВ.

Крім того, упродовж січня-лютого 2024 року податківиця висловила прохання надати їй неправомірну вигоду у сумі 150 тис. дол. за вчинення дій в інтересах низки товариств, зокрема під час проведення підпорядкованим їй відділом перевірки щодо правильності нарахування, повноти і своєчасності сплати податків і зборів.

Раніше ВАКС засудив до 6 років колишню начальницю податкової Одещини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: