ЗМІ підрахували, скільки росії коштує втрата семи винищувачів за п'ять днів

Читать на русском
Росіяни за п'ять днів втратили п'ять винищувачів-бомбардувальників Су-34 та два винищувачі Су-35. Сумарна вартість літаків становить щонайменше 450 млн доларів.
Фото: defence-ua.com

Російська авіація за останні п'ять днів втратила сім літаків — п'ять винищувачів-бомбардувальників Су-34 та два винищувачі Су-35. У грошовому еквіваленті розмір втрат становить щонайменше 450 мільйонів доларів.

Це підрахунки видання «Дзеркало тижня».

Знищені та пошкоджені російські літаки: топ втрат за час великої війниНа інфографіці – найзначніші втрати росії у літаках під час повномасштабної війни. Загалом рф втратила 329 літаків.

Су-34 і Су-35 вважають одними із найсучасніших літаків росіян. Основне завдання Су-34 полягає в нанесенні точних ударів по різних цілях - від літака супротивника до наземних цілей у тилових частинах. Орієнтовна вартість одного літака складає 50 мільйонів доларів.

Багатоцільовий винищувач Су-35 призначений для перехоплення та ведення бою на дальній та ближній дистанції, його використовують для ураження наземних та надводних військ. Його вартість складає від 98 до 104 мільйонів доларів.

Таким чином, за п'ять днів росія втратила літаків щонайменше на 450 мільйонів.

Нагадаємо, 17 лютого росія втратила два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35.

Вранці 18 лютого українські військові збили російський Су-34, 19 лютого на східному напрямку було збито Су-34 та Су-35С.

Сьогодні росіяни втратили ще один Су-34.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: