Запорізька АЕС втратила зв’язок з останньою зовнішньою лінією електроживлення

Читать на русском
Запорізька атомна електростанція вдень 21 лютого втратила зв’язок з останньою резервною зовнішньою лінією електроживлення.
Getty Image

Запорізька атомна електростанція вдень 21 лютого втратила зв’язок з останньою резервною зовнішньою лінією електроживлення.

Про це повідомляє Міжнародне агентство з атомної енергії.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

Запорізька атомна електростанція втратила зв’язок з останньою резервною зовнішньою лінією електроживлення та отримує потрібну їй електроенергію лише з лінії 750 кВ.

Міжнародне агентство наголошує, що це підкреслює крихку ситуацію з ядерною безпекою та безпекою на майданчику.

Раніше в Укренерго заявили, що наслідок російського обстрілу була пошкоджена одна із ліній електропередачі, що забезпечує зв'язок Запорізької атомної електростанції з українською енергосистемою.

«Після чергового обстрілу росіян, пошкоджено лінію, яка забезпечувала енергоживлення Запорізької атомної станції. Фахівці «Укренерго» встановили характер ушкоджень. Оскільки в районі йдуть бойові дії, аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від безпекової ситуації та з дозволу військових. Наразі зв’язок ЗАЕС з енергосистемою забезпечується лише по одній лінії електропередачі», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, минулого місяця Енергоатом заявив, що на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі спливає дозволений виробником термін перебування ядерного палива у всіх шести реакторах. Це може нести загрозу.

У січні також стало відомо, що російські окупанти знову замінували ЗАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: