На енергоблоці Запорізької АЕС стався витік реагенту

Читать на русском
На енергоблоці №5 Запорізької АЕС через дії росіян стався витік реагентів з першого контуру до другого.
facebook.com/rostinfocom

На Запорізькій атомній електростанції в енергоблоці №5 стався витік реагентів з першого контуру реактора до другого. Проте росіяни не переводять його у холодний стан.

Про це повідомив Енергоатом у четвер, 16 листопада.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

Так, внаслідок переведення – в порушення умов ліцензії Держатомрегулювання та вимог Енергоатома – 5-го енергоблока тимчасово окупованої ЗАЕС у «гарячий» стан стався інцидент з витоком реагентів із першого контура реактора в другий.

«Попри наявні порушення окупаційне керівництво не поспішає переводити блок у стан «холодного зупину», використовуючи пару, яку генерує 5-й енергоблок, для опалення та забезпечення власних потреб станції», – йдеться у повідомленні.

В Енергоатомі зазначили, що дії окупантів можуть призвести до втрати цілісності трубок парогенераторів, і це не відповідає регламенту безпечної експлуатації енергоблоку АЕС.

Дії росіян в черговий раз ставлять під загрозу безпеку експлуатації станції і спричиняють постійну деградацію обладнання, що у будь-який момент може призвести до аварійної ситуації, додали в компанії.

Раніше стало відомо, що некомпетентні дії росіян спричинили частковий блекаут на Запорізькій АЕС. Дані підтвердили інспектори МАГАТЕ.

Нагадаємо, російські окупанти погрожують вигнати всіх працівників ЗАЕС. Також було названо кількість українських атомників, які залишились працювати на ЗАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: