ЗСУ закріпилися на нових рубежах оборони на Авдіївському напрямку – Тарнавський

Читать на русском
Українські військові закріпилися на нових рубежах у районі Авдіївки та не дають ворогові розвинути наступ, повідомив командувач Тарнавський.
Фото: t.me/otarnavskiy

Українські військові змогли закріпитись на нових рубежах оборони після відходу з Авдіївки.

Про це повідомив командувач ОСУВ «Таврія» Олександр Тарнавський у Telegram.

Оборона Авдіївки: що відомо про ситуацію на одній із найгарячіших точок фронтуЩо відомо про ситуацію із обороною Авдіївки на Донеччині – на інфографіці. У місті критична обстановка.

Він зазначив, що бійці ЗСУ на нових позиціях успішно відбивають спроби російських оккупантів розвинути наступ. Так, за добу на цьому напрямку захисники відбили 5 атак ворога в районах Новобахмутівки, Ласточкиного та Первомайського.

Тарнавський також повідомив, що на Запорізькому напрямку ворог активізував атаки у районі села Роботине.

«Тут росіяни повернулися до тактики малих штурмових груп із залученням кількох одиниць бронетехніки. Ці спроби наступальних дій припиняються, ворог на околицях Роботиного знищується», – розповів командувач.

Сумарно ворог за добу втратив в операційній зоні ОСУВ «Таврія» 624 військових, 4 танки, 21 ББМ, а також установку розмінування УР-77, яку називають «Змій Горинич».

Нагадаємо, що за чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції російські окупанти втратили понад 47 тисяч військових.

Раніше у ЗСУ повідомили, що після захоплення Авдіївки окупанти намагаються наступати на Ласточкине.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: