ВАКС призначив засідання у справі ексголови Держсудової адміністрації

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно колишнього очільника держоргану у системі правосуддя і призначив засідання.
фото: rsu.gov.ua

Вищий антикорупційний суд призначив на 16 лютого засідання у справі за обвинуваченням колишнього голови Державної судової адміністрації Олексія Сальнікова у підбурюванні особи до надання неправомірної вигоди суддям Верховного суду та шахрайстві. Наступне заплановано на 21 лютого.

Про це йдеться в рішенні ВАКС від 14 лютого і свідчать дані Судової влади України, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Олексія Сальнікова – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 15 частиною 4 статті 27 частиною 4 статі 369, частиною 2 статті 190 КК України, на 13:45 16 лютого 2024 року», – йдеться в рішенні.

Наразі невідомо, чи відбулося 16 лютого засідання, проте наступне призначене на 15:00 21 лютого.

Як відомо, антикорупційний суд визначив Сальнікову запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави з покладанням низки обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили Сальнікову про підозру. За даними слідства, голова ДСА у березні поточного року отримав від фізичної особи 7500 доларів. Частину цих коштів він мав залишити собі, а 5000 доларів начебто передати суддям Верховного суду за винесення рішення в інтересах комерційного підприємства.

Надалі голова ДСА обіцяв посприяти у винесенні рішення суддями Верховного суду, зокрема й через залучення до цього його колишнього голови Всеволода Князєва. Однак, після викриття екскерівника Верховного суду на одержанні неправомірної вигоди, поведінка Сальнікова різко змінилася і він почав ухилятися від вирішення питання, проте й не маючи намір повертати отриману ним неправомірну вигоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: