На посаду голови НАЗК визначили десятку фіналістів

Читать на русском
У вівторок, 20 лютого, визначили фіналістів конкурсу на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції.
nazk.gov.ua

У вівторок, 20 лютого, визначили фіналістів конкурсу на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції.

Таке рішення ухвалила конкурсна комісія, повідомляє «Слово і діло».

Відтак, згідно з рішенням, до фіналу конкурсу пройшли 10 претендентів. Серед них колишні заступники голови НАЗК Андрій Вишневський і Олександр Стародубцев, керівник департаменту антикорупційної політики відомства Дмитро Калмиков, експрацівниця НАЗК Катерина Каплюк, а також мобілізований прокурор САП Сергій Степанян.

Крім цього, у цю десятку потрапили керівник відділу детективів НАБУ Віктор Павлущик, керівник Другого підрозділу детективів НАБУ Олександр Скомаров, керівник 4-го відділу ДБР Сергій Гупяк та представник Уповноваженого з прав людини Дмитра Лубінця в місцях несвободи Віталій Нікулін. На посаду також претендує й антикорупційний уповноважений АТ «Державний експортно-імпортний банк України» Артем Хаванов.

Відзначимо, що 15 січня 2024 року минув термін повноважень голови НАЗК Олександра Новікова. За чинним законодавством, нового очільника призначає Кабмін за результатами відкритого конкурсу на чотири роки.

Варто наголосити, що голова НАЗК не може обіймати цю посаду дві каденції поспіль.

До слова, у березні 2023 року Кабінет міністрів призначив директора Національного антикорупційного бюро. Ним став голова Державної інспекції архітектури та містобудування Семен Кривонос.

Також повідомляли, що протягом десяти років 83 центральні органи виконавчої влади України пережили 401 зміну керівництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: