За десять років центральні органи виконавчої влади пережили 401 зміну керівництва – дослідження

Читать на русском

83 центральні органи виконавчої влади України пережили 401 зміну керівництва за десять років. Час перебування на посаді керівників варіюється в середньому від 9 місяців до 9 років.
focus.ua

Протягом десяти років 83 центральні органи виконавчої влади України пережили 401 зміну керівництва.

Це дані дослідження YouControl, під час якого було проаналізовано дані ЄДР та нормативно-правові акти про призначення та звільнення керівників з 12 квітня 2014 року до 5 січня 2024-го.

Які кадрові перестановки Зеленський провів у керівництві ЗСУ, Міноборони та СБУ під час великої війниЯкі кадрові зміни Зеленський провів у вищому військовому та військово-політичному керівництві під час повномасштабної війни.

Час перебування на посаді керівників проаналізованих установ варіюється в середньому від 9 місяців до 9 років. Наприклад, з 2014 року не змінювався керівник Державної служби фінансового моніторингу Ігор Черкаський.

Незмінними з початку займання посади також залишаються керівники таких чотирьох органів, створених у 2018-2020 роках: Державної служби якості освіти (Руслан Гурак), Міністерства цифрової трансформації (Михайло Федорова), Державного агентства розвитку туризму (Мар'яна Олеськів), Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (Іван Рудий).

Також до чиновників з найдовшим середнім терміном на посаді керівника понад 5 років входить Адміністрація Державної прикордонної служби.

Найбільше змін керівництва відбулося у Державному космічному агентстві та Державному агентстві розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм – 12.

По 10 разів змінилися керівники в Офісі генпрокурора, Фонді держмайна, Держагентстві з управління зоною відчуження, Мінекономіки, МОЗ та Державній екологічній інспекції.

Посаду генерального прокурора найдовше обіймав Юрій Луценко – понад 40 місяців.

Керівники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури змінювалися тричі за досліджуваний період. Перший глава підрозділу Назар Холодницький був на посаді довше за наступників – 4 роки та 7 місяців.

Міністра оборони змінювали 7 разів. Найдовше цю посаду обіймали Олексій Резніков та Андрій Таран – 22 та 20 місяців відповідно.

Також за десять років в Україні чотири рази змінювали секретаря Ради національної безпеки та оборони. Найдовше – близько 53 місяців – відомство очолював Олександр Турчинов. Найменше – півроку – Олександр Данилюк.

По три рази за десять років призначали нових керівників у МВС, Державній міграційній службі, НАБУ, Бюро економічної безпеки та САП.

Нагадаємо, аналітики «Слово і діло» також підрахували, скільки перебували на своїх посадах міністри освіти та міністри оборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: