Партизани розповіли про втрати окупантів в Авдіївці

Читать на русском
Російські підрозділи з Авдіївки можуть припинити існування через значні втрати, зокрема серед офіцерського складу.
Фото: grivna.ua

Російські підрозділи при наступі на Авдіївку втратили більшу частину офіцерського складу. Є ймовірність, що вони не відновляться після штурму українського міста на Донеччині.

Про це повідомляє український партизанський рух АТЕШ, що діє на окупованих територіях та в росії.

Оборона Авдіївки: що відомо про ситуацію на одній із найгарячіших точок фронтуЩо відомо про ситуацію із обороною Авдіївки на Донеччині – на інфографіці. У місті критична обстановка.

«Після значних втрат у результаті штурму Авдіївки керівництво 41 армії розглядає питання скасування зазначеного військового формування. Бригада втратила понад 50% офіцерського складу, а кількість поранених оцінюється у понад 750 осіб.

Агент зазначає, що подібна ситуація фіксується у багатьох бригадах та полицях, які безпосередньо брали участь у штурмі Авдіївки», – йдеться у повідомленні.

Крім того, за словами агента АТЕШ з числа військовослужбовців рф, в районі Авдіївки зафіксований випадок дружнього вогню. Під час чергового вильоту, ворожа авіація помилково завдала удару по позиціях, де знаходилися підрозділи артилерії 239 танкового полку росії.

Нагадаємо, вночі 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українські воїни вийшли з Авдіївки, щоб уникнути оточення ворогом.

Президент Володимир Зеленський прокоментував вихід ЗСУ з Авдіївки, зазначивши, що це було правильним рішенням, щоб зберегти життя бійців.

В Інституті вивчення війни вважають, що захоплення Авдіївки не принесе жодних оперативних переваг для наступів армії рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: